Samen streven naar meer kwaliteit van leven!
Over Hetty2017-10-08T16:26:41+00:00
Hetty van Heeswijk - leefstijlcoach voor vrouwen met reuma

Hetty van Heeswijk

Meer over Hetty

Reclame, PR, executive search. Producten, diensten, mensen… de grote gemene deler van mijn professionele achtergrond is communicatie. Eerst in dienstverband. Later als zelfstandig tekstschrijver.

Nadat ik enkele jaren geleden in een burnout terecht kwam, ging ik op zoek naar gezondheid en zingeving. Mijn zoektocht was heel breed. Ik begon met behandelingen en therapieën. Later ging ik opleidingen, cursussen en trainingen op het gebied van voeding, gezondheid, coaching en intuïtie volgen.

Relevante opleidingen en cursussen

 • Opleiding ‘Trainer Hormoonfactor’ (Sonnevelt Opleidingen)

 • Seminar ‘Ontgiftingsmethoden als basis voor behoud van gezondheid en vitaliteit’ (Nutriphyt)

 • Cursus ‘Detox’ (Ortho Health Foundation)

 • Seminar ‘De darm als zesde zintuig’ (Nutriphyt)

 • Congres ‘Epigenetica’ (Nutriphyt)

 • Cursus ‘Orthomoleculaire darmtherapie’ (Ortho Health Foundation)

 • Congres Arts en Voeding ‘Curatieve voedingsinterventies, het nieuwe domein in de zorg’

 • Seminar ‘Do’s and dont’s bij kanker: toepassing bij borst-, cervix-, darm-, long- en leverkanker’ (Nutriphyt)

 • Cursus ‘Psyche en Gewicht’ (Sonnevelt Opleidingen)

 • Verdiepingsdag over het spijsverteringsstelsel (Time Out)

 • Behandelprotocollen Reumatische Aandoeningen (Ortho Health Foundation)

 • Praktijkbijeenkomst ‘Spijsverteringsproblemen: de impact op onze gezondheid’ (Bonusan)

 • Seminar ‘Angst, stress en burnout: ziekten van onze tijd’ (Nutriphyt)

 • Opleiding ‘NLP Practitioner’ (Vidarte)

 • Cursus ‘Reiki I’

 • Basiscursussen ‘Intuitie 1, 2 en 3’ (CLI)

 • Cursus ‘Vrouwenenergie’ (CLI)

 • Opleiding ‘Medische Basiskennis HBO-niveau’ (Sonnevelt Opleidingen)

 • Cursus ‘Hulptechnieken voor testen, diagnostiseren en corrigeren’ (Ortho Health Foundation)

 • Cursus ‘EHBO – inclusief Eerste Hulp aan Kinderen’ (Het Oranje Kruis)

 • Congres ‘Energie – Meer en Minder’ (VGBC)

Inmiddels heb ik ervaren dat pure voeding en een gezonde leefstijl enorm belangrijk zijn.

Zeker als je gezondheidsklachten, zoals reuma hebt. Wat reuma betreft ben ik ervaringsdeskundige. Op mijn 36ste (ik ben van ’63) kreeg ik de diagnose gelimiteerde systemische sclerose, maar de eerste verschijnselen (fenomeen van Raynaud) had ik al als tiener. Verder ben ik opgegroeid met een moeder die al relatief jong een ernstige vorm van reumatoïde artritis had.

Moeheid, pijn, angst voor de toekomst (want hoe moet het nu verder?); ik ken het allemaal. Maar het aanpassen van mijn voedingspatroon en leefstijl en dankzij een nadere kennismaking met mezelf, voel ik me een nu stuk gezonder en energieker dan ooit. Mijn levenskwaliteit is duidelijk verbeterd, meer dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Nu wil ik dit ook graag voor andere vrouwen met reuma.

Want je kunt, ook met reuma, een mooi leven leiden!

‘Ik zie dat de adviezen van mensen met ervaring heel vaak doeltreffend zijn.’

— Sophocles, Oedipux Rex